معرفی تکنولوژی های وابسطه به C#

سازماندهی داده های مختلف در حین یادگیری یک دانش جدید همیشه از چالش های داشجویان بوده است ، و این مشکل برای فراگیران زبان برنامه نویسی C# به دلیل وجود تکنولوژی ها و فریم ورک های مختلفی که برای این زبان عرضه شده اند دو چندان است.
در اینجا ما توضیح کاملی از تمام تکنولوژی های وابسته به دات نت ارایه کرده ایم تا به دانشجویان در فراگیری هرچه بهتر این زبان کمک کنیم.

WindowsForm :
ویندوز فرم یکی از ابتدایی ترین فریم ورک های تحت C# است ، این تکنولوژی به لطف رابط کاربری ساده و پیچیدگی کمتر نسبت به دیگر فریم ورک های توسعه رابط کاربری تحت ویندوز بسیار محبوب است در ویندوز فرم شما میتوانید با کشیدن و رها کردن المان های بصری به سرعت رابط کاربری دلخواه خود را بسازید ویندوز فرم بسیاری از فرایند های متداول برنامه نویسی را به شکل بصری دراورده تا توسعه دهندگان تازه کار به سرعت بتوانند نرم افزار دلخواه خود را به وسیله آن پیاده سازی کنند. همچنین توسعه دهندگان حرفه ای نیز میتوانند با قابلیت های پیش ساخته این فریم ورک روند توسعه نرم افزار را سرعت ببخشند.
در کنار مزایای بسیار این فریم ورک چشم پوشی از معایب آن غیر ممکن است ، در واقع بزرگترین مشکل در هنگام استفاده از این پلتفرم عدم توانایی توسعه دهنده در شخصی سازی رابط کاربری است.
رابط کاربری ویندوز فرم از تعداد زیادی المان های پیش ساخته تشکیل شده که ظاهر ساده ای دارند و استفاده از آنها برای ساخت یک برنامه با ظاهر مدرن غیر ممکن است.
این اشکال بزرگ ویندوز فرم را برای ساخت برنامه های تجاری نامناسب میکند.

WPF :
WPF درواقع نسخه پیشرفته ویندوز فرم است. در WPF توسعه دهنده قادر است تمام ویژگی های بصری رابط کاربری را به دلخواه خود شخصی سازی کند.
هر صفحه در WPF از دو بخش کد و رابط بصری تشکیل شده که در دو فایل جداگانه نگهداری میشود ، رابط کابری در WPF به وسیله زبان نشانه گزاری Xaml (شبیه Html) ساخته میشود که به نوعی مشتق شده از زبان Xml است که خود کاربری زیادی دارد و احتمالا برای کاربرانی که از این زبان قبلا استفاده کردند آشنا به نظر برسد .
درکنار آن به وسیله C# نیز منطق برنامه هدایت میشود.
همچنین WPF از یک نسخه پیشرفته مشاهده پیش نمایش نرم افزار بهره میبرد بدین ترتیب توسعه دهنده با ایجاد هر تغییر کوچک میتواند بدون نیاز به کامپایل برنامه تغییرات رابط کاربری را مشاهده کند.

ASP.NET :
فریم ورک ASP.NET از پلتفرم های توسعه نرم افزار های تحت مرورگر است این پلتفرم با قابلیت های متنوع به توسعه دهنده گان .NET اجازه میدهد از مهارت خود در پیاده سازی نرم افزار های تحت وب استفاده کنند.
این فریم ورک برای طراحی بک اند یک سایت است اما قابلیت هایی نیز برای توسعه سریع تر فرانت اند ارایه میدهد.

Blazor :
Blazor نیز یک تکنولوژی برای توسعه برنامه های تحت وب است با این تفاوت که تمرکز آن بر روی فرانت اند است ، در واقع ایده شکل گیری این تکنولوژی به کار گیری زبان C# در همه جا است.
در بلیزور شما میتوانید به جای استفاده از جاوا اسکریپت از C# برای نوشتن منطق فرانت اند خود استفاده کنید.
بلیزور میتواند همزمان عملیات های مربوط به back end و front end را مدیریت کند.

Xamarin :
توسعه نرم افزار های چند سکویی همیشه مورد توجه توسعه دهندگان نرم افزار بوده است ، چرا که از دوباره کاری برای انتقال یک نرم افزار به پلتفرم دیگر جلوگیری میکرد.
زامارین (Xamarin) فریمورکی برای توسعه نرم افزار های چند سکویی به خصوص اندروید به زبان C# بود . که البته به تازگی پشتیبانی از آن توسط ماکروسافت متوقف شده است . فریم ورک چند سکویی MAUI جایگزین آن شده که در ادامه به آن میپردازیم.

MAUI :
MAUI فریم ورکی نوپا و جدید است که برای توسعه نرم افزار های چند سکویی میتواند مورد استفاده قرارگیرد ،البته این فریم روک در ابتدای مسید قرار دارد و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند.
در نتیجه اگر میخواهید از توانایی های برنامه نویسی C# خود استفاده کنید بهتر است چند سالی صبر کنید.
این فریم ورک در عین چند پلتفرمی بودن از قابلیت های بومی هر سیستم عامل نیز پشتیبانی میکند ، به نوعی بخشی از کد شما میتواند مخصوص به یک پلتفرم بخصوص باشد.
همچنین این فریم ورک تلاش میکند یک رابط کاربری یکسان را قابل نمایش در همه پلتفرم ها بنماید.

UNITY :
توسعه بازی های ویدیویی همیشه یکی از جذاب ترین کارهایی بوده که یک توسعه دهنده تصور آن را میکند.
Unity یک موتور توسعه بازیهای ویدیویی شخص ثالث است ، به این معنی که توسط ماکروسافت توسعه داده نشده است. این موتور بعد از گیم انجین Unreal دومین موتور بازی سازی محبوب جهان به شمار میرود.این موتور از تمامی سیستم عامل ها از جمله اندروید و Ios برای خروجی پشتیبانی میکند و برای تغییر خروجی خود نیاز به هیچ تغییری در کد های خود ندارید! خوشبختانه این موتور به دلیل سادگی و کاربرپسندی محیط آن، در ایران محبوبیت زیادی دارد و اگر به فکر بازار کار هستید در انتخاب آن شک نکنید.
به تازگی با اضافه شدن قابلیت ها و آپشن های جدید، unity کمر همت به پشت سر گزاشتن رقیب دیرینه خود یعنی Unreal بسته است. پس اگر شما هم دوست دارید به دنیای توسعه بازی های ویدیویی وارد شوید unity از هر نظر برای شما مناسب است.